Singurătate? Cum să nu fugi de tine!

De câte ori nu ne-am dorit să vedem lumea prin ochii celor de lângă noi? De câte ori nu am încercat să ne observăm din exterior? De câte ori nu am încercat să calculăm situațiile, să ne dăm seama dacă stăm prinși într-o relație, de exemplu, doar pentru că este frică de noi? Probabil că de foarte multe ori, însă am ajuns vreodată să ne înțelegem cu adevărat?

E despre tine și ceea ce alegi să faci când ești singur, despre ce ești tu cu adevărat.

M-am tot gândit în ultima perioadă cum e treaba asta cu relațiile versus singurătate. Am ieșit acum două seri cu un amic care mi-a spus un lucru care m-a pus pe gânduri! Îmi povestea despre cum el crede că noi căutăm relații pentru că de fapt ne este frică să stăm singuri, să stăm noi cu noi, să ne cunoaștem cu adevărat! Bine, pe lângă multele motive pentru care ne căutăm mereu un partener potrivit, se numără desigur și acesta! Este normal să fie așa, suntem ființe sociale și care au nevoie de această apartenență la grup, să simtă iubire și să dăruiască. Doar că de multe ori singurătatea este un lucru foarte bun, care de fapt ne poate ajuta în perspectivă.

 

Singurătatea nu e atât de rea pe cât pare. Prin preajma ei te poți cunoaște mai bine, dincolo de numele tău și de rutina zilnică, te ajută să te înțelegi, să înțelegi. Te lasă să scormonești printre amintiri și printre dorințe pentru a înțelege ceea ce ești în prezent. Poate că la începuturi nu este atât de comodă, dar pe parcurs devine liniștitoare, mai ales că nu implică niciun fel de compromis, de niciun fel! E despre tine și ceea ce alegi să faci când ești singur, despre ce ești tu cu adevărat. Singurătatea poate fi tristă dacă nu știi să ți-o trăiești sau cel puțin nu încerci să o înțelegi. Cred că prin singurătate, desigur, nu dusă la extrem, putem evolua cu adevărat și putem să creștem, să facem să ne fie bine acolo în interior și să ajungem la o stare de pace noi cu noi prin care să ne putem oferi tot ceea de ce avem nevoie, pentru ca mai apoi să așteptăm să cunoaștem pe cineva căruia să-i oferim din universul nostru. Oricum ar fi, singurătatea poate fi un răgaz prin care să descoperi o nouă pasiune, sau lucruri noi despre tine, de a reduce în prezent ambiții vechi, de a începe ceva nou, de a aduna pe foaie idei și vise. Singurătatea e timpul tău cu tine, acel timp important, pe care posibil să nu îl mai ai niciodată apoi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.